Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Πως λειτουργούν οι συσκευές GPS Trackers

Πως λειτουργούν οι συσκευές GPS Trackers

Όλες οι συσκευές μας GPS εντοπισμού λειτουργούν με την χρήση κάρτας SIM οποιασδήποτε εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Έχουν ενσωματωμένη κεραία GPS για την λήψη των γεωγραφικών συντεταγμένων θέσης της συσκευής και χρησιμοποιούν το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας GSM για να στείλουν την πληροφορία αυτή.

Προϋπόθεση είναι να υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή που βρίσκεται η συσκευή, για να είναι εφικτός ο εντοπισμός. Οι συσκευές μας παρέχουν λειτουργία A-GPS (assisted GPS) για εντοπισμό ανάμεσα σε ψηλά κτίρια, σε κλειστούς χώρους, χαράδρες κλπ. Σε υπόγεια ίσως να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός αν δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Πόσο κοστίζει ο εντοπισμός;

Κάθε φορά που θα κάνετε μια κλήση στην συσκευή, η συσκευή ζητά γεωγραφικές συντεταγμένες GPS από τον δορυφόρο και με την χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, στέλνει στο κινητό σας την θέση.

Αν έχετε σύγχρονο κινητό (i-phone, android), τότε πατώντας πάνω στο link που έχει το μήνυμα, εμφανίζεται σε χάρτη Google Maps η θέση της συσκευής.

Κάθε φορά που η συσκευή σας στέλνει θέση, υπάρχει χρέωση μηνύματος κινητής τηλεφωνίας που αφαιρείται από το ποσό της κάρτας SIM. Όσο πιο αραιά ζητάτε εντοπισμό, τόσο μικρότερο κόστος λειτουργίας υπάρχει. 

Βέβαια αν το κινητό σας και ο αριθμός καρτοκινητής της συσκευής είναι της ίδιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ΔΕΝ υπάρχει χρέωση για τα μηνύματα.

Πως γίνεται η ενεργοποίηση τους;

Η ενεργοποίηση τους γίνεται πολύ εύκολα. Ανάλογα την συσκευή, υπάρχουν οι αντίστοιχες οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

Πόσο κατά η μπαταρία τους;

Η διάρκεια που έρχεται σαν πιστοποίηση με τις συσκευές είναι η εργοστασιακή. Οι δοκιμές έχουν γίνει με την συσκευή σε κατάσταση αναμονής και με τις ελάχιστες ρυθμίσεις και με προϋπόθεση την ύπαρξη ιδανικού σήματος GSP & GSM.

Παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια μπαταρίας;

  • Όσο πιο ασθενές είναι το σήμα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή που βρίσκεται η συσκευή ενεργοποίηση, τόσο πιο μεγάλη η κατανάλωση μπαταρίας (όπως γίνεται και με τα κινητά τηλέφωνα).
  • Οι ρυθμίσεις συχνού εντοπισμού πχ ανά 30 δευτερόλεπτα επιβαρύνουν την διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με την ρύθμιση εντοπισμός ανά 10 λεπτά ή ανά 60 λεπτά.
  • Οι πολλές ζώνες προστασίας αναγκάζουν την συσκευή να λειτουργεί περισσότερο και να είναι συνέχεια σε λειτουργία.
  • Οι συχνές κλήσεις στην συσκευή και ιδίως η λειτουργία ανοικτής ακρόασης.
Το σχόλιο σας